Start of groei door als culinaire ondernemer / onderneemster
Hoe kun je een onderneming met een ambachtelijk gemaakt foodproduct starten in 2022 en daar voorbij? Dat je niet alleen kan voorzien in je kosten, maar ook impact maakt?  
Wij geven je graag de gelegenheid om dat in VIJF weken te ontdekken en begeleiden je graag vanaf het eerste moment of bij een omslagpunt. Met tools, trainingen, programma's, een proefkeuken, een netwerk en een podium. Voor deelname aan het vijf weken programma organiseren we iedere maand een ONLINE SHARK TANK. Wil je meer weten? 
Voor wie is de online Shark Tank? 
Je bent jong en hebt een te gek duurzaam idee?
Er zijn kansen. Meer mensen nemen de tijd voor bezinning en overwegen het ondernemerschap. Een manier om in levensonderhoud te voorzien.
Je hebt een passie voor het ambacht van eten en drinken? 
Met het maken, verkopen en nuttigen van lekker en gezond eten en drinken kun je bijdragen aan een voedselvraagstuk.
Je wil leren innoveren met een Mobiele Food Oplossing? 
Een ideale manier om te ontdekken waar gasten naar op zoek zijn en welke gerechten goed werken. Een mooie opstap naar een vast concept. 

Welkom bij Frankie's

De springplank voor een betekenisvolle ambachtsonderneming in de 
Food & Hospitality sector
Ik ben Susan Wanders en ik zet mijn talent in om business ideeën voor een maatschappelijk vraagstuk levensvatbaar te maken en bij te dragen aan de transitie naar de betekeniseconomie. Niet alleen, samen met een team van bevlogen professionals. 
Onze filosofie 
Op een humane manier samen werken naar een bezielde samenleving waarin iedereen zich welkom voelt, de kans krijgt zich te ontplooien, zingevend werk doet en in dringende basisbehoeften kan voorzien, dat is waar ik als ondernemer voor sta. 

Dat doe ik door verborgen ondernemerstalent te ontsluiten. Ik moedig specifiek (jong)volwassenen zoals jij aan, breng je in verbinding met je wezenlijke dromen en verlangens en verlaag het risico om te gaan ondernemen. 

Het Impact Wiel is een belangrijke tool waar ik mee werk. Een omwenteling begint bij het hart, de kern van wie je bent. En de kunst is om overeenstemming en balans te vinden op alle onderdelen om zo als mens maximaal van betekenis te kunnen zijn. 


Het Impact Wiel

Fasen van ontwikkeling en groei
Oriënteren
op wat past bij jou, ontwikkelen tot betekenisvolle ambachtsondernemer
Starten
met ondernemen: in vier weken een business bouwen. Zonder grote risico's
Groeien
Als ondernemer, als mens. Het balanceren tussen impact maken en geld verdienen
Opschalen
Van je business door onder andere te investeren in een excellerend team 
In welke fase ben jij? 
Wat is je huidige situatie? Wat is op dit moment jouw grootste uitdaging en wat heb je nodig? Heb je vragen of suggesties? Of wil je meer weten over een bedrijfsprogramma op maat?
We horen het graag! 
Het ontstaan van Frankie's
Frankie’s is vernoemd naar mijn vader Frank. Hij is in 2018 overleden. In zijn loopbaan was hij bezig met de toekomst van een jongere generatie in een logistiek bedrijf. Door ze kansen te bieden, vaardigheden te leren en tot steun te zijn. Dat doe ik ook!

De naam Frank is afgeleid van Franciscus, een jongensnaam die ‘Fransman’ betekent. Het is de naam die Franciscus van Assisi (1182-1226) van zijn vader kreeg nadat hij een lange reis door Frankrijk had gemaakt. 

Franciscus van Assisi leidde een leven vanuit liefde en compassie. Hij zette zich onder andere in voor de zwakken, de genezing voor zieken en melaatsen. Zijn toewijding is een belangrijke bron van inspiratie. 
Mijn persoonlijke verhaal
Ik geloof dat zelfstandig werk een belangrijke sleutel is om armoede, uitsluiting en ongelijkheid te doorbreken. De rol van een nieuwe generatie (startende) ondernemers is cruciaal om het voedselsysteem eerlijker en duurzamer te maken.
Wat het 5-weken programma uniek maakt 
Echte producten
Het ambachtelijk maken van lekker eten en drinken is een belangrijk middel
Echte gasten
Kans om gasten jouw gerecht te laten proeven en te valideren
Echt geld
Haalbare businessideeën maken kans op een financiële bijdrage: een duwtje in de rug
Echte issues
Een maatschappelijk vraagstuk op het gebied van eten staat centraal

Inspirerende verhalen

Ik ben een groot fan van podcasts en motiverende video's. Al helemaal als je er ook nog iets van opsteekt en je verder brengt. 
Ik heb er drie uitgekozen die inspiratie, inzicht of ideeën geven. Ga maar eens lekker zitten en geniet!

"Hoe een ontmoeting een leven drastisch kan veranderen"
- The Butterfly Circus
"People should say I am not a job seeker,
I am a job-creator"
- Muhammad Yunus
"Where good ideas come from: connection"
- Steven Johnson

GRATIS WORKSHOPS

Om je op weg te helpen kun je per groei- en ontwikkelfase kosteloos een Live Workshop volgen. Bekijk de Workshop die het beste bij jouw situatie past. 
 Carrière Switchen
In deze online Workshop 
Carrière Switchen maak je kennis met het Impact Wiel en ontdek je meer over een carrière als betekenisvolle ambachts- ondernemer 
Vliegende Start
In deze online Workshop 
Vliegende Start ontdek je meer over een goede voorbereiding, jouw bijdrage aan de groeicurve en delen we drie belangrijke basisprincipes. 
Groeispurt
In deze online Workshop 
Groeispurt leer je meer over jezelf blijven, balans tussen werk en privé, innovatie en stabiliteit, geld versus impact en delen we persoonlijke ervaringen. 
Samen Werken
In deze online Workshop 
Samen Werken leer je meer over het samenstellen van een winnend team, veel voorkomende uitdagingen 
en delen we een Best Practice. 

ONLINE TRAININGEN

Voor de oriëntatiefase hebben we drie losse, online trainingen ontwikkeld. We merken bij het gebruik van het Impact Wiel dat iedereen een andere behoefte heeft. Kies een training die het beste past bij jouw situatie. 
Online training:
Ken je zelf
Ontdek meer over wie jij bent, wat je graag wilt en wat belangrijk is. Vergroot je zelfkennis en bepaal je volgende stap.
Online training: 
De maatschappij en ik
Het in kaart brengen van welk maatschappelijk probleem jij graag opgelost ziet en waar je persoonlijk invloed op uit kunt oefenen. 
Online training:
Betekenisvol Ondernemerschap
Ontdek hoe ondernemend je bent, hoe je het ondernemerschap aanvliegt en wat dit betekent voor het starten van een ambachtsonderneming.
Vind je het fijn om een keer te sparren, neem gerust contact met mij op.  

Samenwerkingspartners

WE ZIJN VERHUISD

Vanaf 1 oktober is het voormalige Schoolhuys in Buren (GE) mijn thuisbasis. De locatie staat bekend als de Kamer van Buren of restaurant de Gravin van Buren. Een historierijke plek waar verschillende ambachten zijn uitgeoefend en in de toekomst nieuwe ambachtsondernemingen gaan ontstaan.
De locatie krijgt een nieuwe invulling met de nieuwe naam 'Het Smakenatelier'.

Het is een broedplaats voor (startende) culinaire ondernemers, (kleine) fijnproevers, voedselveranderaars en voor organisaties die ondernemerstalent een groeikans geven. Wat we met elkaar delen is het aanpakken van een maatschappelijke vraagstuk dat met eten te maken heeft.

Alle ingrediënten zijn er om elkaar te ont-moeten, te ontwikkelen, te overleggen of voor (food) fotografie. Op dagen dat er geen trainingen of events van Frankie's zijn, kan ook jij deze ruimte voor zakelijke momenten (vergadering, training, pop-up store en meer) exclusief huren.

Voel je welkom, laat Het Smakenatelier binnenkort ook voor jou een thuisbasis zijn!
Bron: Point-Of-Interest - POI22, Buren Stad, VIP Marketing en Muggenberg

Volgen we elkaar al? 

VOOR VRAGEN: SUPPORT@FRANKIESFAVORITES.COM
© 2022 | FRANKIE'S
KVK: 55806686 | BTW nr. NL001926969B79