Start of groei door als restaurant ondernemer met positieve impact
Hoe kun je een restaurant met een ambachtelijk en duurzaam gemaakt foodproduct starten in 2023 en daar voorbij? Dat je niet alleen kan voorzien in je kosten, maar ook impact maakt?  
Wij geven je graag de gelegenheid om dat in VIJF weken te ontdekken en begeleiden je graag vanaf het eerste moment of bij een omslagpunt. Met tools, trainingen, programma's, een proefkeuken, een pop-up locatie, een panel van proefmeesters en een Pitch event. 

Welkom bij Frankie's

De springplank voor de start en groei van je restaurant met een betekenisvol foodconcept
Ik ben Susan Wanders en zet mijn talent, netwerk en ervaring in om het aantal succesvolle (startende) restaurant ondernemers te verhogen en bij te dragen aan de transitie naar de betekeniseconomie. Niet alleen, dat doe ik samen met een netwerk van bevlogen professionals. 
Wil jij impact maken door te ondernemen? 
Je hebt een origineel en duurzaam idee?
Dit is je kans. Meer mensen nemen de tijd voor bezinning en overwegen het ondernemerschap. Een manier om in levensonderhoud te voorzien.
Je hebt een passie voor het ambacht van eten en drinken? 
Met het maken, verkopen en nuttigen van lekker en gezond eten en drinken kun je bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
Je wil leren innoveren met een Mobiele Food Oplossing? 
Een ideale manier om te ontdekken waar gasten naar op zoek zijn en welke gerechten goed werken. Een mooie opstap naar een vaste locatie. 
Onze filosofie 
Op een humane manier samen werken naar een bezielde samenleving waarin iedereen zich welkom voelt, de kans krijgt zich te ontplooien, zingevend werk doet en in dringende basisbehoeften kan voorzien, dat is waar ik als ondernemer voor sta. 

Dat doe ik door verborgen ondernemerstalent te ontsluiten. Ik moedig specifiek (jong)volwassenen zoals jij aan, breng je in verbinding met je wezenlijke dromen en verlangens en verlaag het risico om te gaan ondernemen. 

Het Impact Wiel is een belangrijke tool waar ik mee werk. Een omwenteling begint bij het hart, de kern van wie je bent. En de kunst is om overeenstemming en balans te vinden op alle onderdelen om zo als mens maximaal van betekenis te kunnen zijn. 


Het Impact Wiel

Fasen van ontwikkeling en groei
Oriënteren
op wat past bij jou, ontwikkelen tot betekenisvolle restaurant ondernemer
Starten
met ondernemen: in vijf weken een business bouwen. Zonder grote risico's
Groeien
Als ondernemer, als mens. Het balanceren tussen impact maken en geld verdienen
Opschalen
Van je business door onder andere te investeren in een excellerend team 
In welke fase ben jij? 
Wat is je huidige situatie? Wat is op dit moment jouw grootste uitdaging en wat heb je nodig? Heb je vragen of suggesties? Of wil je meer weten over een bedrijfsincubator op maat?
We horen het graag! 

GRATIS WORKSHOPS

Om je op weg te helpen kun je per groei- en ontwikkelfase kosteloos een Live Workshop volgen. Bekijk de Workshop die het beste bij jouw situatie past. 
 Carrière Switchen
In deze online Workshop 
Carrière Switchen maak je kennis met het Impact Wiel en ontdek je meer over een carrière als betekenisvolle restaurant ondernemer 
Vliegende Start
In deze online Workshop 
Vliegende Start ontdek je meer over een goede voorbereiding, jouw bijdrage aan de groeicurve en delen we drie belangrijke basisprincipes. 
Groeispurt
In deze online Workshop 
Groeispurt leer je meer over jezelf blijven, balans tussen werk en privé, innovatie en stabiliteit, geld versus impact en delen we persoonlijke ervaringen. 
Samen Werken
In deze online Workshop 
Samen Werken leer je meer over het samenstellen van een winnend team, veel voorkomende uitdagingen 
en delen we een Best Practice. 

ONLINE TRAININGEN

Voor de oriëntatiefase hebben we drie losse, online trainingen ontwikkeld. We merken bij het gebruik van het Impact Wiel dat iedereen een andere behoefte heeft. Kies een training die het beste past bij jouw situatie. 
Online training:
Ken je zelf
Ontdek meer over wie jij bent, wat je graag wilt en wat belangrijk is. Vergroot je zelfkennis en bepaal je volgende stap.
Online training: 
De maatschappij en ik
Het in kaart brengen van welk maatschappelijk probleem jij graag opgelost ziet en waar je persoonlijk invloed op uit kunt oefenen. 
Online training:
Betekenisvol Ondernemerschap
Ontdek hoe ondernemend je bent, hoe je het ondernemerschap aanvliegt en wat dit betekent voor het starten van een restaurant of eetconcept.
Vind je het fijn om een keer te sparren, neem gerust contact met mij op.  

Samenwerkingspartners

  PIONIERSPROGRAMMA:
'Start je eigen restaurant in pop-up vorm'

In dit 5 weken programma dagen diverse ondernemers (jong)volwassenen je uit om een eigen onderneming te starten waar je impact mee maakt en voldoende geld verdient om in levensonderhoud te voorzien. Zonder een hoge investering en grote risico's. 

Wat maakt het programma uniek?

Echte producten
Het ambachtelijk maken van lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel
Echte gasten
Kans om gasten jouw gerecht te laten proeven en je concept te valideren
Echt geld
Haalbare businessideeën maken kans op een financiële bijdrage: een duwtje in de rug
Echte issues
Een maatschappelijk vraagstuk op het gebied van eten staat centraal

Ben je enthousiast? Deel jouw briljante idee!

Voor deelname aan het 5 weken programma organiseren we iedere maand een pitch event. 
Voor een symbolisch bedrag van 67,- euro koop je een ticket voor deelname. Je ontvangt altijd tools en feedback.
Wil je meer weten of wil je ondersteuning in de voorbereiding?   

Inspirerende verhalen

Ik ben een groot fan van podcasts en motiverende video's. Al helemaal als je er ook nog iets van opsteekt en je verder brengt. 
Ik heb er drie uitgekozen die inspiratie, inzicht of ideeën geven. Ga maar eens lekker zitten en geniet!

"Hoe een ontmoeting een leven drastisch kan veranderen"
- The Butterfly Circus
"People should say I am not a job seeker,
I am a job-creator"
- Muhammad Yunus
"Where good ideas come from: connection"
- Steven Johnson
Het ontstaan van Frankie's
Frankie’s is vernoemd naar mijn vader Frank. Hij is in 2018 overleden. In zijn loopbaan was hij bezig met de toekomst van een jongere generatie in een logistiek bedrijf. Door ze kansen te bieden, vaardigheden te leren en tot steun te zijn. Dat doe ik ook!

De naam Frank is afgeleid van Franciscus, een jongensnaam die ‘Fransman’ betekent. Het is de naam die Franciscus van Assisi (1182-1226) van zijn vader kreeg nadat hij een lange reis door Frankrijk had gemaakt. 

Franciscus van Assisi leidde een leven vanuit liefde en compassie. Hij zette zich onder andere in voor de zwakken, de genezing voor zieken en melaatsen. Ook zijn toewijding is een bron van inspiratie. 
Mijn persoonlijke verhaal
Ik geloof dat zelfstandig werk een belangrijke sleutel is om armoede, uitsluiting en ongelijkheid te doorbreken. De rol van een nieuwe generatie restaurant ondernemers is cruciaal om het voedselsysteem eerlijker en duurzamer te maken.

WE ZIJN VERHUISD

Vanaf 1 oktober 2022 is Het Smakenatelier de plek voor verdere ontwikkeling. Deze plek wordt een thuisbasis voor startende en bestaande horeca en food-ondernemers, (kleine) fijnproevers, voedselveranderaars en voor organisaties die ondernemerstalent een groeikans geven.
Wat we met elkaar delen is het aanpakken van een maatschappelijke vraagstuk dat met eten te maken heeft.

Alle ingrediënten zijn er om elkaar te ont-moeten, te ontwikkelen, te overleggen of voor (food) fotografie. Op dagen dat er geen trainingen of events van Frankie's zijn, kan ook jij deze ruimte voor zakelijke momenten (teamsessie, training, pop-up locatie en meer) exclusief huren. 

Voel je welkom, laat Het Smakenatelier ook voor jou een thuisbasis zijn!
Bron: Point-Of-Interest - POI22, Buren Stad, VIP Marketing en Muggenberg

Volgen we elkaar al? 

VOOR VRAGEN: SUPPORT@FRANKIESFAVORITES.COM
© 2023 | FRANKIE'S
KVK: 55806686 | BTW nr. NL001926969B79